Kernvisie methode

Krachtig anders leren


Er zijn verschillende manieren waarop je als mens kunt denken en leren; visueel, auditief, op gevoel of met het verstand. Moeilijk lerende kinderen lijken soms niet intelligent te zijn, maar het kan ook zo zijn dat het kind op een verkeerde manier informatie of lesstof aangeleerd krijgt. Waar de meeste kinderen makkelijk meekomen op school en de lesstof die ze aangereikt krijgen snel begrijpen, zal het voor sommige kinderen moeilijk zijn de informatie op een goede manier op te slaan. Hier kunnen problemen op het gebied van lezen, spelling en rekenen uit voort komen. Daarnaast kunnen kinderen ook sociaal-emotionele- of gedragsproblemen ontwikkelen. Deze kinderen zijn niet minder intelligent, maar denken en leren voornamelijk visueel of op gevoel. Dat houdt in dat ze niet stap voor stap iets zullen begrijpen, maar beelden en verbanden nodig hebben om iets te begrijpen, omdat ze voornamelijk met hun rechterhersenhelft werken.

De Kernvisie methode is ontwikkelt om kinderen te helpen die soms vast lijken te lopen op school. De kinderen waarvan vaak gedacht wordt dat ze ADHD, ADD of Dyslexie hebben, maar mogelijk gewoonweg een andere denk- en leervoorkeur te hebben. De Kernvisie methode helpt kinderen informatie met hun rechterhersenhelft te verwerken en op die manier juiste informatie op te slaan in het lange termijn geheugen.Hoe helpt Kernvisie methode?

De Kernvisie methode helpt kinderen die voornamelijk met hun rechterhersenhelft werken, informatie op de manier die zij nodig hebben aan te leren en op de juiste manier op te slaan. Het leert technieken aan om lesstof visueel en op gevoel te verwerken en de informatie op de juiste manier op te slaan in het lange termijn geheugen. Het legt de verantwoordelijkheid voor het vinden van oplossingen bij het kind en zorgt op deze manier voor motivatie.


De informatie die het kind verkeerd aangeleerd heeft, door het niet juist verwerken, worden met deze methode gecorrigeerd. De kinderen met een voorkeur voor het werken met de rechterhelft van de hersenen, kunnen namelijk foute beelden uit het geheugen denkbeeldig weggooien en nieuwe, juiste informatie aanleren.

Doel Kernvisie methode

Samen met ouder en kind wil ik de Kernvisie methode gebruiken om kinderen op hun eigen manier informatie te laten verwerken en te laten leren. Het doel is om kinderen vooruit te helpen en ervoor te zorgen dat hij of zij weer plezier krijgt in leren.

Onderwerpen

  • Spellingsregels

  • Leesvaardigheid

  • Rekenen varianten

  • Teksten leren (mindmappen)

  • Klokkijken

  • Topografie

  • Woorden leren in vreemde talen

Werkwijze

Als kernvisiecoach hecht ik veel belang aan een goede samenwerking met kinderen en hun ouders/verzorgers. Samen maken we het verschil.
Daarom komen de ouders/verzorgers tijdens de begeleiding met het kind mee en oefenen ze iedere dag thuis samen met de kinderen.

Interesse

Neem contact op, zodat we samen kunnen kijken wat uw kind nodig heeft en waarbij ik kan helpen. Regelmatig organiseert Wim Bouman (digitale) informatie avonden.

Klik hier voor data.